Boabele de calitate excepțională formează baza acestei cafele de origine unică, cu o aromă incomparabil de rafinată, care amintește de parfumul ierburilor. Aromat și condimentat. Dallmayr Etiopia se remarcă prin notele sale de ierburi sălbatice, rotunjite cu parfum de lemongrass și o notă de ciocolată neagră.
Etiopia, ţara din Africa de Est este ţara de origine a cafelei. Aici a fost descoperită planta în secolul 9. Chiar şi astăzi se culeg boabele de cafea preponderent de pe arbuştii din junglă, care provin din puieţi sălbatici.
Boabele extraordinar de fine provin din anumite regiuni deluroase cu soluri fertile ale districtului Sidamo, din partea de sud a ţării. Acestea constituie baza cafelei de origine unică cu aromă inconfundabil de sofisticată, picantă şi corpolentă, care aminteşte de gustul şi parfumul plantelor aromatice.
Durata de livrare: Coletul se predă curierului în următoarea zi lucrătoare
Dallmayr Ethiopia este adecvata pentru prepararea clasică de cafea la filtru, fie la un aparat cu filtru sau cu filtru manual. Dacă alegeţi Dallmayr Ethiopia boabe întregi, vă rog să fiţi atent la măcinarea fină a boabelor.
La o ceaşcă vă recomandăm 6 – 8 g pudră de cafea cu timpul de fierbere de maximum 8 minute. Există o lingură practică de măsură care facilitează dozarea, în care intră aproximativ 7 g de cafea.
La filtrarea manuală, apa trebuie să aibă o temperatură între 92 şi 95° C, aşadar nu fierbeţi apa – altfel ies în evidenţă substanţele amare. Cafeaua are cel mai bun gust, când este proaspăt preparată. Dacă aţi preparat o cantitate mai mare decât aveţi nevoie, puneţi cafeaua rămasă într-un termos.
Cu câteva decenii în urmă, Dallmayr a fost primul prăjitor de cafea german care a importat boabe de cafea din Etiopia. Aceste boabe arabice de munte încă influențează aroma multor cafele Dallmayr și astăzi.
De aceea, simțim o legătură specială față de țara din Africa de Est. Lucrând la proiecte specifice, dorim să facem țara mai puternică pe termen lung – o chestiune care ne este deosebit de aproape de inimile noastre.
Datorită implicării noastre în activitățile de plantare și reîmpădurire, punem bazele unei zone fertile de cultivare a cafelei; noua școală va sprijini educația și dezvoltarea socială în regiune; iar cooperativa va contribui la crearea unor perspective pe termen lung pentru localnicii.
Intensitatea Cafelei: 4 / 5
Aciditatea Cafelei: 3 / 5
Gradul de Prajire: 3 / 5
Originea Cafelei: Etiopia
Tipul Cafelei: 100% Arabica
Continut de Cofeina: Cu Cofeina
FairTrade / Rain Forest Alliance / UTZ: Da
Alexandru,
Aroma subtila, fructata, un pic dulce. Preparata la filtru.
RaspundeA fost util acest review?