MOKAFLOR - din 1950 la Firenze

MOKAFLOR - din 1950 la Firenze

 

 

CU TRADIȚIE SPRE VIITOR


Mokaflor a fost fondată în 1950 de Vasco Bernini pe o mică alee din spatele Piazza della Signoria din Florența, Italia.

CREMA CAFEI ITALIENE


Pentru Vasco, crema groasă pe care încercau să o obțină alte prăjitorii italiene, nu părea să fie calea cea mai bună. Era convins că iubitorii pasionati de cafea, ar aprecia și mai mult cafeaua cu o cremă fină, combinată cu un gust mai echilibrat.


CUM PUTEA DEZVOLTA ACEASTĂ IDEE?

 

Răspunsul a fost simplu, dar destul de radical pentru acele vremuri: era sigur că va fi necesar să găseasca profilul de prăjire perfect pentru fiecare varietate de cafea.

În 70 de ani de tradiție, obiectivul principal al prăjitoriei Mokaflor a fost să ofere întotdeauna clienților cea mai bună calitate. Pentru a realiza acest lucru, primul și cel mai important pas a fost alegerea materiei prime potrivite. De la început, a fost evident că nu este de ajuns să se bazeze pe  cele mai bune metode de prăjire și amestecare. Dacă materia primă nu are o calitate de pornire ridicată, niciun alt pas nu va duce la satisfacția clientului final.

 

 

Din 1950, în prăjitoria Mokaflor ajung cafele de origine din întreaga lume pentru a fi prăjite în Via delle Torri din Florența. De când Vasco Bernini a preluat compania în care era angajat, Mokaflor a devenit o afacere de familie, astăzi ajungând la a treia generație.

De aproape 70 de ani, accentul principal se pune selectarea, degustarea și cercetarea celor mai bune soiuri de cafea din întreaga lume. 
Urmează apoi prăjirea individuală pentru a obține profilul ideal al fiecărei cafele. Principala forță a familiei Bernini constă în cunoașterea produsului.

 

 


Astăzi mai mult ca oricând, este esențială continuărea menținerii obiectivelor principale, care sunt:

- Selecția unei cafele de înaltă calitate, care are la bază dezvoltarea durabilă din punct de vedere ecologic și etic și sprijină comunitățile locale din țările de producție.

- Alegerea unor loturi din plantații selectate care utilizează, de preferință, metode agricole durabile, cum ar fi permacultura și alte practici durabile.

- Prăjirea artizanală a cafelei de origine unică ca și acum 70 de ani, fără să se pună problema de a se apela la noi metode mai rapide și mai ieftine care ar compromite calitatea produsului final.

- Predarea și răspândirea cunoștințelor experților Mokaflor din Espresso Academy. Obiectivul lor principal este să educe și să informeze profesioniștii și consumatorii finali cu privire la importanța unei calități ridicate și la diferența de gust a cafelei pe baza metodelor de procesare.


 

OPT PAȘI CĂTRE SUCCES
 


Opt pași: aceasta a fost distanța dintre primul mic magazin unde a fost fondată prăjioria în 1950 și Piazza della Signoria, inima Florenței!

Astăzi familia Bernini prăjește cafele din întreaga lume și le exportă în peste 40 de țări, cu 3 linii de produse diferite.

 

 

 

 01. Cafea crudă

Primul și probabil cel mai important pas este o selecție bună a cafelei crude din plantațiile de cafea. La Mokaflor sunt selectate sortimente de cafea verde cu cea mai mare transparență, căutând întotdeauna contacte directe cu producătorii care se concentrează pe cafele cultivate în mod durabil, de înaltă calitate.

02. Prăjire

Fiecare varietate de cafea este prăjită la comandă și individual pentru a se asigura că se obține un profil de prăjire optim și pentru a oferi cea mai proaspătă cafea prăjită.

Apoi, este folosită o metodă de prăjire lentă și discontinuă, care este cel mai bun mod de a menține uleiurile și grăsimile bune ale boabelor verzi, fără a le arde, așa cum se întâmplă în metodele rapide de prăjire industrială. Procedura de prăjire artizanală dureaza aproximativ 20-22 minute pe soi.

Prin metoda de prăjire lentă și discontinuă, se creează posibilitatea de a influența direct procedura si se poate interveni activ dacă trebuie făcute unele modificări. 

Prăjirea durează mai mult, dar rezultatul este o calitate mai bună. 

 

 

 

 03. Degazare

Al treilea pas este să lăsarea cafelei să elimine din gaz pentru câteva zile (de obicei între 48 și 60 de ore după prăjire) înainte de ambalare.

În loc să fie ambalată imediat după prăjire, cafeaua este lăstă să se odihnească timp de 48 până la 72 de ore, astfel încât boabele să poată elibera tot CO2 înainte de ambalare și transport.

04. Referințe

Fiecare amestec de cafea este preparat în conformitate cu echilibrul corect dintre aromă, dulceață și corp. Cafelele de specialitate și originile individuale sunt ambalate individual, subliniind unicitatea lor.

05. Școală

Se pune accent pe importanța deosebită a transmiterii cunoștințelor  profesioniștilor și iubitorilor de cafea. Acest lucru este realizat prin Espresso Academy, școala de cafea care oferă cursuri din 2009. De la abilități de barista, la prăjire, degustare și selecția de cafea crudă, precum și la gestionarea cafenelelor și cursuri de barman.

06. Certificări

Se acordă o importanță foarte mare exploatării durabile și trasabilității cafelei, certificărilor care garantează tratamentul corect al fermierilor si un tratament durabil al plantațiilor, prin metode agricole și permaculturale.


07 Sustenabilitate

Compania este implicată în proiecte sociale, în procesul de achiziție al cafelei tinându-se cont de proiecte cum sunt cele care susțin femeile din țările producătoare și practicile agricole durabile.

 

 

 

 

 

08 Transparență

În cele din urmă, transparența este una dintre valorile de bază ale companiei aceasta concretizându-se printr-o comunicare transparentă, pentru a fi informați întotdeauna despre originea și metodele de cultivare a cafelei Mokaflor pe care o cumpărați.


 

Linia de produse Chiaroscuro


Chiaroscuro este un concept și o linie de produse care combină tradiția italiană cu gustul unora dintre cele mai exclusive cafele din lume.

Această linie de produse a fost creată de Mokaflor pentru a da importanță unora dintre cele mai exclusiviste și mai bune cafele de origine unică din întreaga lume. Jamaica Blue Mountain, Kenya AA, Etiopia Sidamo, Kopi Luwak și Nepal Mount Everest sunt doar câteva dintre cafele disponibile în această gamă de produse, care este gândită pentru a fi savurată atât acasă cât și în cele mai selecte cafenele. 

Sunt disponibile și câteva amestecuri speciale, cum ar fi cafelele cu arome, cele Fair Trade sau cele ecologice.



 

Amestec Chiaroscuro 100% Arabica



Chiaroscuro 100% este un amestec de dintre cele mai bune arabice de calitate din întreaga lume. Acest amestec este o combinație armonioasă între aroma tipică de vanilie a boabelor Arabica din Honduras, aroma plină de corp a boabelor Santos braziliene și parfumul picant al cafelei etiopiene.

 

 

 

Amestecuri de espresso italian. Gama MOKAFLOR

 

Amestecurile MOKAFLOR sunt realizate din combinația boabelor de cafele de cea mai înaltă calitate din întreaga lume.

Boabele de cafea sunt aduse în principal din Brazilia și alte țări din America de Sud, cum ar fi Mexic, Nicaragua, Guatemala; de asemenea și din Etiopia, Indonezia și multe altele.

Cafele MOKAFLOR sunt mai întâi prăjite singure și amestecate ulterior pentru a atinge gradul perfect de prăjire pentru fiecare soi. 

Unele dintre bestsellerurile prajitoriei MOKAFLOR sunt amestecul Arabica 100% NEGRU, amestecul 80/20 GOLD, amestecul 60/40 RED și amestecul 50/50 BLUE. 


Puteți găsi toate amestecurile Mokaflor pe site-ul Cafea Premium unde veți putea afla care dintre acestea vi se potrivește cel mai bine, studiind diagramele și graficele de degustare.

 

 

 

Suport clienti Luni - Vineri - 09:00 - 19:00

0723575569 office@cafea-premium.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!