6 rețete de cafea inedite din lume

6 rețete de cafea inedite din lume

De la descoperirea boabelor de cafea și prepararea primei cafele și până în prezent, cafeaua a rămas una dintre cele mai populare băuturi din lume. Călătorind chiar și pe cele mai îndepărtate meleaguri, rețeta inițială de cafea a suferit numeroase modificări ținând cont de obiceiurile și gusturile locale.
Astăzi, există sute de rețete inedite de cafea fie că vorbim de cele servite calde, fie de cele reci cu gheață. Descoperă, în rândurile următoare, câteva rețete de cafea deosebite din întreaga lume.


Cafeaua Scandinavă cu ou

Sursa: Unsplash.com

Deși pare ciudat să pui ou în cafea, scandinavii au găsit și o logică pentru care merită să incluzi oul în prepararea acestei licori magice. Populară în Suedia și Norvegia înainte de sfârșitul secolului trecut, cafeaua cu ou implică zdrobirea unui ou proaspăt cu tot cu coajă și amestecarea lui cu cafeaua măcinată.

Oul limpezește cafeaua, separând zațul de aceasta (astfel că nu mai e nevoie de filtru), în timp ce coaja diminuează gustul amar și aciditatea din zațul de cafea. Rezultatul este o ceașcă de cafea fină și ușoară. În lipsa unui filtru, uleiurile esențiale din cafea sunt păstrate motiv pentru care cafeaua își menține aroma bogată.

Ingrediente

  • 20 g de cafea măcinată
  • 1 ou întreg
  • 400 ml de apă pentru fierberea cafelei
  • un pahar de apă rece

Preparare

  1. Sparge oul, pune atât gălbenușul și albușul, cât și coaja într-un castron. Amestecă cafeaua măcinată cu oul. Adaugă puțină apă rece și mixează până când compoziția devine omogenă.
  2. Pune 400 ml de apă într-un ibric sau o oală pentru a ajunge la fierbere. Când începe să fiarbă, adaugă mixul în apa fierbinte. Așteaptă cafeaua să spumuiască până la 10 minute și redu un pic flacăra.
  3. Oprește focul și pune cafeaua la decantare, într-o presă. Adaugă apa rece pentru ca elementele solide să rămână la fund.
  4. După câteva minute, toarnă cafeaua într-o cană. Vei observa o cafea limpede și aurie, în timp ce elementele solide rămân la fundul presei.

Cafea marocană

Sursa: Freepil.com

Pornește într-o călătorie imaginară plină de mister pe tărâmuri nord-africane, servind o băutură unică și parfumată - cafeaua marocană. Cu o aromă complexă, această băutură păstrează un echilibru perfect între gustul puternic de cafea și condimentele specifice. Cheia pentru o cafea marocană reușită este calitatea condimentelor și ierburilor utilizate.

Ingrediente

  • 60 g boabe de cafea
  • 1 lingură scorțișoară măcinată
  • 1 - 2 cuișoare întregi
  • Câteva semințe de cardamom (sau 1 linguriță de cardamom praf)
  • 1/4 linguriță nucșoară (proaspăt rasă)
  • opțional: 1/4 linguriță ghimbir măcinat, 1/4 linguriță de piper negru.

Preparare

  1. Adună toate ingredientele într-o râșniță. Cafeaua marocană se prepară cel mai bine imediat după măcinarea ingredientelor. Dacă nu ai nevoie de tot mixul, păstrează cafeaua măcinată condimentată într-un recipient etanș, departe de lumină.
  2. Adaugă apă și 1-2 linguri din amestec (per porție) într-o presă franceză sau o cafetieră întrucât condimentele măcinate pot înfunda coșul filtrant din aparatele electrice de espresso. 
  3. Lasă câteva minute la decantat și servește cafeaua preparată, cu zahăr sau lapte fierbinte (după gust).

Hong Kong Yuanyang (cafea cu ceai)


Băutura Yuanyang este o cafea cu dulce și cremoasă care conține o doză dublă de cofeină (obținută prin metoda de picurare) și ceai cu lapte preparat în stil Hong Kong. Traducerea mot-a-mot din mandarină a termenului „yuanyang” se referă la două rațe mandarine care sunt de obicei în perechi, mascul și femelă. Yuanyang înseamnă totodată mixul de cafea și ceai cu lapte, care poate fi servit cald sau rece.
Ingrediente

  • 500 ml ceai negru preparat

  • 200 ml cafea neagră preparată

  • 100 ml lapte spumă (sau lapte condensat)

  • 3 linguri de zahăr (sau după gust)

Preparare

  1. Pregătește-ți cafeaua așa cum o prepari de obicei și ceaiul negru preferat.
  2. Amestecă cele două băuturi și adaugă laptele spumă și zahărul. Dacă nu ai lapte spumă și zahăr, poți utiliza laptele condensat îndulcit.
  3. Așază cuburi de gheață în 3 pahare și toarnă compoziția imediat.

Cocktail italian cu cafea


Cocktailul italian cu cafea este o cale inedită de a încerca Strega, un digestiv italian cunoscut sub numele de „lichiorului vrăjitoarelor”. Se remarcă printr-o aromă distinctă, pe bază de plante. Acest cocktail unic este în mod tradițional decorat cu frișcă și nucșoară măcinată sau proaspăt rasă.
Ingrediente

  • 30 ml de Strega

  • 150 ml de cafea neagră fierbinte

  • frișcă

  • nucșoară

Preparare

  1. Prepară o cafea fierbinte.
  2. Toarnă lichiorul Strega într-un pahar tip Irish Coffee, adaugă cafeaua și decoreaz-o cu frișcă.
  3. Adaugă și nucșoara peste frișcă.

Cafea cu ghimbir din Yemen


Originară din Orientul Mijlociu, cafeaua cu ghimbir (qishr) este o băutură bogată în condimente aromatice. Qishr a devenit un element esențial în cultura yemenită, încât se spune că actul de a face această băutură este un ritual în sine.
Ingrediente

  • 1 cană de apă

  • 6 lingurițe de cafea (măcinate extra fin)

  • 4 lingurite de zahăr

  • 1 1/2 lingurițe ghimbir măcinat

Preparare

  1. Adaugă toate ingredientele într-un ibric sau o cratiță mică.
  2. Fierbe cafeaua și ia-o de pe foc odată ce ajunge la punctul de fierbere.
  3. Odată ce cafeaua nu mai clocotește, pune-o din nou pe foc și lasă să mai fiarbă încă o dată.
  4. Această cafea se servește adesea în canițe mici de espresso. Dacă gustul de ghimbir e prea puternic, poți adăuga jumătate de linguriță de scorțișoară sau cardamom în timpul preparării.

Cafea vietnameză (Ca Phe Trung)


Cafeaua vietnameză cu ou a apărut în 1946 în Hanoi. Când criza de lapte a lovit Vietnamul, Giang (un barman de la Hotelul Metropole) și-a dat seama că galbenușurile cremoase cu zahăr ar fi un substitut perfect pentru lapte. Preparatul a devenit extrem de faimos, iar Giang și-a dat demisia de la hotel pentru a-și deschide o cafenea dedicat noului preparat.

Ingrediente

  • 350 ml de cafea espresso

  • 1 gălbenuș

  • 4 linguri de lapte condensat îndulcit

  • pudră de cacao.

Preparare

  1. Se prepară 2 cești de espresso.
  2. Bate gălbenușul cu laptele condensat îndulcit până când se formează vârfuri spumoase ușoare.
  3. Adaugă mixul peste espresso și băutura cu pudră de cacao.

Concluzii

Cafeaua rămâne una dintre cele mai importante băuturi din lume, rețetele variind de la o țară la alta. Încorporând arome și metode specifice de preparare, cafeaua devine astfel o oglindire a culturii și obiceiurilor fiecărui popor. Indiferent de rețetele de cafea alese, descoperă pe www.cafea-premium.ro o gamă variată de branduri și tipuri de cafea, precum și accesorii pentru servirea cafelei.

Suport clienti Luni - Vineri - 09:00 - 19:00

0723575569 office@cafea-premium.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!